srendehuru

О нама

 

Шкoла ради у вишeнациoналнoj срeдини, са прeтeжнo српским и мађарским живљeм, такo да сe
и настава у шкoли oдвиjа за припадникe oвих нациoналнoсти на матeрњeм jeзику, oднoснo на
српскoм и мађарскoм jeзику.

 

Распоред писмених провера        

Распоред писмених провера можете преузети овде.

Електронски дневник                       

Електронском дневнику можете приступити овде.

Школски календар АП Војводине за 2023/2024. годину

Правнилник о школском календару и школски календар за основне школе за АПВ за 2023/2024. годину можете погледати овде.

 

Драги наши ђаци осмаци!


Ви сте генерација која је посебна по много чему. Краси вас шарм, духовитост, сналажљивост, пожртвованост. Међутим, посебни сте по још нечему. Наиме, ви сте прва генерација која се за матурски испит припрема ван школских клупа, пратећи упутства наставника на даљину. Да није стресно, било би узбудљиво, зар не? Међутим, није све тако црно... подсетићу вас да постоје бројне интернет платформе које нуде бесплатну припрему за матуру, као и да су вам ваши наставници увек на располагању.

Оно што вас прво очекује у наредном периоду је пробни завршни испит. Њега ћете полагати од својих кућа. Тест ће бити постављен током читавог дана, од 8:00 ујутру до 20:00 часова увече и можете га полагати било кад. Међутим, када кренете са радом, нећете моћи да прекидате рад, имаћете ограничено време за решавање, које ће вам бити сопштено на почетку теста.

С обзиром да ћете бити на рачунарима, код својих кућа, имаћете прилике да одговоре препишете, или да неко уради тест уместо вас (ми смо свесни тога :) ). Међутим, пре него што посегнете за коришћењем „помоћи пријатеља“, размислите да ли вам је то, у овој прилици, корисно? Уместо тога, искористите ову прилику да стварно проверите своје знање, видите где вам је потребна додатна подршка и са својим наставницима направите план како би се до правог испита припремили. Резултати овог теста се не оцењују, али могу значајно да помогну у што квалитетнијој припреми завршног испита.

Срећно!

Ваш педагог, Лидија Стефановић

 

  

 

 

CuvamTe

 

Лого моја средња школа

  raspored zvona

 

 

pokrajinski sekretarijat1

 

ministarstvo

 

nacionalni prosvetni savet

 

ZVKOV